Therapieën

Welke negatieve gedachten er ook in je hoofd rondspoken, bij mij kan je terecht voor een luisterend oor en een helpende hand. Altijd discreet en zonder oordeel. Bekijk hieronder de verschillende therapieën waarvoor je bij mij terecht kan.

Burn-out

- Ik ben uitgeblust en heb steeds minder energie!

Zowel je lichaam als je geest is vermoeid.  Je zondert je af en gaat meer roken, alcohol of drugs gebruiken.  Je bent onverschillig en misschien zelfs cynisch.  Soms reageer je zelfs agressief.

- Ik ben mijn zelfvertrouwen kwijt!

Je bent niet meer gemotiveerd op je werk.  Hoewel je het vroeger een toffe job vond, blijf je nu met een leeg gevoel over.  Je bent minder efficiënt en maakt meer fouten.

- Mijn lichaam doet pijn!

Jouw spanning en stress vertaalt zich in je lichaam.  Je voelt je lusteloos en gefrustreerd.  Concentratieproblemen nemen toe.

Tijdens therapie leer je langzaam maar zeker opnieuw een evenwicht zoeken door je grenzen te leren aangeven.  Je leert hoe je zelf jouw platte batterij kan opladen zodat je het leven met volle goesting en moed weer aan kan, en hier ook van kan genieten.

Wil je tips om met de situatie om te gaan?  Ik kan je mijn boek 'Een stap uit de duisternis' aanraden.  https://www.bol.com/nl/p/een-stap-uit-de-duisternis

Depressie

- Ik kan niet meer, ik zit in de put!

Je voelt je op dit moment somber, afgestompt en er is niets wat je blij maakt.  Je wilt geen sociale contacten meer leggen en hebt geen zin om iets te ondernemen.

- Angst, besluitloosheid en onzekerheid overvallen mij!

Negatieve gedachten hangen als zware donderwolken boven jou.  Je hebt het gevoel klem te zitten.  Je ziet geen uitweg.

- Ik slaap slecht, kan niet doorslapen of kan moeilijk uit bed.

Piekeren neemt de overhand.  Het maakt je onrustig, gestrest en ongelukkig.  Het vermindert de kwaliteit van je leven.

Het doel van therapie is om de onderliggende oorzaken van depressie op te sporen en weg te nemen zodat je in jouw kracht komt te staan en terug zin krijgt in het leven.

Wil je graag tips om met de situatie om te gaan?  Ik kan je mijn boek 'Een stap uit de duisternis' aanraden.  https://www.bol.com/nl/p/een-stap-uit-de-duisternis

 

Rouwtherapie

- Ik mis hem/haar zo!

Je kan niet begrijpen dat dit jou moet overkomen!  Op momenten ben je ervan overtuigd dat hij/zij elk ogenblik kan binnenstappen.  Je blijft tegen hem/haar praten.

- Niemand begrijpt mij!

Je voelt je alleen in het verdriet maar ook eenzaam met mensen om je heen.  Boosheid en het gevoel van onrecht en machteloosheid kan je moeilijk delen.

- Ik kan het niet alleen!

Bij een ingrijpend verlies raken we voor ons gevoel een deel van onze identiteit kwijt.  Wie ben je zonder de overledene?  Je bent de zin van je leven verloren.

Rouwtherapie helpt jou om te gaan met je pijn en verdriet.  Het zorgt ervoor dat je terug in balans komt en je kan leven in jouw nieuwe werkelijkheid.  Je leven krijgt terug betekenis, met de geliefde wonend op een veilig plaatsje in jouw hart.

Wil je tips om met de situatie om te gaan?  Ik kan je mijn boek 'Een stap uit de duisternis' aanraden.  https://www.bol.com/nl/p/een-stap-uit-de-duisternis

Traumatherapie/ EMDR therapie

- Ik krijg de schokkende gebeurtenis niet uit mijn hoofd!

Verdriet, schaamte, angst, woede,... je draagt het mee als een steen in je maag.  Je gevoelens zijn vlak geworden, verstopt in je lichaam.  Je sluit je af voor anderen.

- Nachtmerries verstoren mijn slaap!

Je hebt angst om in slaap te vallen, de nachtmerries zijn te hevig.  's Ochtends ben je nog even moe dan voor je ging slapen.  Tijdens de dag probeer je het trauma te verdringen.  Je vermijd plaatsen, mensen en activiteiten die je herinneren aan het trauma.

- Telkens opnieuw overspoeld mij de angst om...

Je lichaam reageert heftig bij de herinnering aan het trauma.  Zweet breekt uit, je hartslag verhoogt, jouw lichaam trilt en je ademhaling verloopt sneller.  Deze reacties zijn zo hevig dat je gesprekken, gedachten en gevoelens die bij het trauma horen gaat vermijden.

Traumatherapie zorgt ervoor dat je angst afneemt en je niet langer mensen, activiteiten en plaatsen vermijdt.  Op het einde van de therapie (met EMDR) is de herinnering een deel van je verleden.  Je kijkt ernaar maar de emoties zijn ver weg.  Je kan het leven terug aan, zonder angst en met een sterk gevoel.

Wil je tips om met de situatie om te gaan?  Ik kan je mijn boek 'Een stap uit de duisternis' aanraden.  https://www.bol.com/nl/p/een-stap-uit-de-duisternis

Relatietherapie

- We maken steeds ruzie!

Jullie zijn niet in staat om problemen op te lossen, integendeel, ze nemen met de dag toe!  Ze belemmeren jou in je dagelijks functioneren.  Je partner hoort en begrijpt jouw niet.

- Mijn partner is vreemdgegaan!

Je voelt je afgewezen, je bent boos en eenzaam.  Twijfel aan jezelf als partner en mens steekt de kop op.  Heftige gevoelens blokkeren de communicatie en het samen leven.

- Ik voel me eenzaam, ook al heb ik een partner.

Je hebt alles wat je hartje begeert, maar je voelt je alleen en onbegrepen.  Jullie maken elkaar steeds dezelfde verwijten of praten nog nauwelijks met elkaar.

Ervaar je sleur?  Is de seks verdwenen en mis je intimiteit?  Heb jij het idee dat je beter kunt gaan scheiden?  Relatietherapie helpt om dichter bij elkaar te komen en de intimiteit en veiligheid binnen jullie relatie te herstellen.  Je leert alles bespreekbaar te maken en beslissingen te nemen.

Wil je tips om met de situatie om te gaan?  Ik kan je mijn boek 'Een stap uit de duisternis' aanraden.  https://www.bol.com/nl/p/een-stap-uit-de-duisternis

Stress-management

- Ik voel mij overweldigd!

Prikkelbaarheid en spanning zorgen ervoor dat je je niet fit genoeg voelt om het dagelijkse leven aan te kunnen.  Je huilt snel of hebt de neiging om bij de kleinste trigger in woede uit te barsten.

- Ik voel mij ongelukkig maar weet niet waarom!

Je hebt het gevoel onder druk te staan en ervaart daarbij machteloosheid en moedeloosheid.  Creativiteit om een probleem op te lossen is ver weg.

- Er is niets wat mij interesseert.

De verveling slaat toe.  Je voelt je leeg, gevoelloos of ervaart een onbestemd gevoel. Niets heeft nog betekenis.  In plaats van te lachen, ervaar je alles om je heen als loodzwaar.  Concentreren is moeilijk en je geheugen laat je in de steek.

Tijdens therapie ga je op zoek naar datgene wat jou precies stress oplevert.  Je leert voor jezelf de lat lager te leggen, je grenzen aan te geven en uitstelgedrag tegen te gaan.  Kortom, je neemt je leven weer in eigen handen.

Wil je tips om met de situatie om te gaan?  Ik kan je mijn boek 'Een stap uit de duisternis' aanraden.  https://www.bol.com/nl/p/een-stap-uit-de-duisternis

Angstklachten

- Ik durf mijn huis niet uit!

Je hebt de ervaring van een onverwachte paniekaanval gehad.  Hierdoor ben je gefocust op lichamelijke prikkels uit angst 'weer' een aanval te krijgen en de controle te verliezen.  Je vermijdt plaatsen, mensen en activiteiten.

- Ik controleer alles om mij heen, geen tien keer maar honderd keren!

De angst heeft jouw in zijn macht.  Telkens opnieuw voer je dezelfde handeling uit om toch voor even verlost te zijn van je nervositeit, het licht gevoel in je hoofd en het trillen en zweten van je lichaam.

- Waarom kan ik niet gewoon normaal zijn?

Keer op keer heb je dezelfde verontrustende gedachte.  Je hebt angst voor de toekomst en klampt je vast aan de mensen om je heen.  Hierdoor verlaagt je zelfvertrouwen waardoor je nog meer rekent op je omgeving.

Therapie zorgt ervoor dat je de oorzaak van je angst wegneemt.  Je leert de signalen van angst herkennen zodat je zelf vroegtijdig kan ingrijpen en je angst de baas bent.  Je hebt na therapie terug de touwtjes in handen.

Wil je tips om met de situatie om te gaan?  Ik kan je mijn boek 'Een stap uit de duisternis' aanraden.