Therapieën

Welke negatieve gedachten er ook in je hoofd rondspoken, bij mij kan je terecht voor een luisterend oor en een helpende hand. Altijd discreet en zonder oordeel. Bekijk hieronder de verschillende therapieën waarvoor je bij mij terecht kan.

Burn-out & depressie

Een burn-out is een vorm van stress die vaak in het beroepsleven voorkomt. Kenmerken hiervan zijn emotionele uitputting, depersonalisatie en het gevoel dat je competentie afneemt. Een depressie kan uit verschillende omstandigheden voortkomen en omvat vele specifieke kenmerken.   Eén ervan is het  zich constant somber voelen.   Alles lijkt uitzichtloos en interesses en verlangens verdwijnen.

Rouw- en traumatherapie

Verschillende ingrijpende gebeurtenissen kunnen leiden tot een trauma.  Slachtoffer zijn van geweld of mishandeling, het beleven van een auto-ongeluk of iemand verliezen door overlijden of scheiding.   Iemand verliezen die je nauw aan het hart ligt betekent een immens verdriet. Het is de ultieme keerzijde van liefde en hechting.

Relatietherapie

We vinden ons geluk vooral in relaties met anderen en het toppunt hiervan is de liefdesrelatie. Als je relatieproblemen hebt, kan je twee dingen doen: er samen voor gaan of er een punt achter zetten. Willen jullie er nog volledig voor gaan? Dan bied ik graag de professionele hulp die jullie relatie nodig heeft.

Wandeltherapie

Wandeltherapie is een krachtige manier om mensen persoonlijk te begeleiden waarbij de natuur als extra hulpbron wordt gebruikt.

Gedurende de wandeling die afwisselend in gesprek en in stilte verloopt, staan we stil bij symbolen en metaforen die de natuur ons aanreikt.  Op deze manier kunnen we problemen buiten onszelf plaatsen zodat we ze vanop een afstand kunnen bekijken.  Daarna kunnen we terug de verbinding met onszelf aangaan, de plaats waar antwoorden zich aanbieden.

Verslavingszorg

Een verslaving betekent dat je afhankelijk bent van bepaalde stimulerende middelen. Dit zijn middelen die de werking van bepaalde stoffen in onze hersenen imiteren. Verslaving raakt niet enkel diegene die verslaafd is, maar ook diegenen rondom hen. Tijdens mijn sessies begeleid ik je naar een drugvrij leven.

Stress- en angstmanagement

Stress is een soort chemische reactie die soms zo intens kan zijn dat het een invloed heeft op je dagelijks leven. Ook angst kan soms niet in verhouding staan met datgene waarvan je bang bent. Daarom zal je dagelijks leven ook verstoord worden. Je komt in een vicieuze cirkel terecht waarbij je steeds meer angstig wordt.

Psycho-somatische klachten

Lichaam en geest zijn met elkaar verweven.  Ze reageren op elkaar en sturen beiden signalen uit.  Lichamelijke klachten kunnen een uiting zijn van lijfelijk disfunctioneren maar kunnen ook het gevolg zijn van psychologische invloeden. Hoofdpijn kan de kop op steken na een stressvolle dag op het werk. Het lichaam geeft jou het signaal dat er een probleem is en je het rustiger aan moet doen.  Ruzie en conflicten kunnen ‘op de maag’ liggen en maagzweren veroorzaken. Onverwerkte gevoelens en piekergedachten kunnen zich uiten in nek, schouder- en rugpijn,…. het probleem is letterlijk te zwaar om dragen.