Relatietherapie

We vinden ons geluk vooral in relaties met anderen en het toppunt hiervan is de liefdesrelatie. Toch is relatietherapie niet enkel voor koppels. Het verlies van een goede relatie tussen familieleden kan soms ook om therapie vragen.

 

Relatietherapie voor koppels

Relatieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben:

  • Jullie zitten in een sleur.
  • Er is ontrouw of overspel geweest.
  • Jullie leven eerder naast elkaar dan met elkaar
  • Samen zijn leidt enkel maar tot ruzies

Als je relatieproblemen hebt, kan je twee dingen doen: er samen voor gaan of er een punt achter zetten. Willen jullie er nog volledig voor gaan? Dan bied ik graag de professionele hulp die jullie relatie nodig heeft.

In eerste instantie leer je opnieuw met elkaar te praten en op een andere manier met elkaar omgaan. Daarbij is het belangrijk om elkaars noden en wensen goed te kennen. Hierbij moet er begrip zijn voor elkaars mening. We bespreken samen jullie toekomstverwachtingen.

Een relatie betekent investeren. Daarom gaan we eerst op zoek naar de zaken die jullie relatie ondermijnen om vervolgens te evalueren naar een voldoening gevende band tussen jullie. Dit doen we door middel van een praktijkgerichte aanpak met aandacht voor de emotionele aspecten van jullie relatie. Zo vinden jullie de weg naar elkaar terug.

 

Ik heb interesse

Heb je bij dit proces begeleiding nodig dan sta ik graag voor je klaar om samen dit nieuwe pad te bewandelen.

Contacteer mij