Verslavingszorg

Iemand die verslaafd is, is afhankelijk van bepaalde stimulerende middelen. Dit zijn middelen die de werking van bepaalde stoffen in onze hersenen imiteren. Als je drugs neemt of verslaafd bent aan alcohol, kan je er al snel afhankelijk van worden. Je bent dan niet meer de baas over jezelf en je hebt geen vrije keuze meer. Gebruikers hebben vaak niet door in welke mate drugs, alcohol en/of andere verslaving de controle over hun leven heeft genomen. De mensen rondom hen beseffen vaak in eerste instantie ook niet dat de persoon verslaafd is.

Verslaving raakt niet enkel diegene die verslaafd is, maar ook diegenen rondom hen.

 

Verslavingszorg voor de verslaafde

Sommige mensen kunnen zonder problemen bepaalde middelen gebruiken, terwijl andere mensen hieraan verslaafd worden. Dit heeft veel te maken met het soort middel dat ze gebruiken. Zo is nicotine de meest verslavende drug die er bestaat, veel meer dan bijvoorbeeld heroïne. Als je afhankelijk bent geworden van drugs, lijkt het bijna onmogelijk om ermee te stoppen. Je wil wel, maar je kan niet. Verslaafd zijn vraagt dan ook het uiterste van je krachten om te overleven. Het is een manier om de pijn van het leven niet meer te moeten zien en voelen.

Tijdens mijn sessies begeleid ik je naar een drugvrij leven.

 

Verslavingszorg voor mensen rondom de verslaafde

Wanneer je ontdekt dat je kind, partner of een familielid verslaafd is gaan er enorm veel gevoelens door je hoofd. Een gevoel van onmacht, verdriet, ontgoocheling, schaamte maar ook schuldgevoelens. De verwachtingen die je koesterde van die persoon lijken verdwenen.

Is de verslaving van je kind, je partner of een familielid bittere realiteit? Sta jij aan de zijlijn toe te kijken? Voel je jezelf niet in staat om hierin verandering te krijgen?

Kom dan alleen of samen met de persoon die afhankelijk is langs. Stap voor stap gaan we voor verbetering. Een leven zonder drugs of alcohol.  

Ik heb interesse

Heb je bij dit proces begeleiding nodig dan sta ik graag voor je klaar om samen dit nieuwe pad te bewandelen.

Contacteer mij