Wandeltherapie

Wandeltherapie

Wandeltherapie is een krachtige manier om mensen persoonlijk te begeleiden waarbij de natuur als extra hulpbron wordt gebruikt.

Gedurende de wandeling die afwisselend in gesprek en in stilte verloopt, staan we stil bij symbolen en metaforen die de natuur ons aanreikt.  Op deze manier kunnen we problemen buiten onszelf plaatsen zodat we ze vanop een afstand kunnen bekijken.  Daarna kunnen we terug de verbinding met onszelf aangaan, de plaats waar antwoorden zich aanbieden.

Tijdens de wandeling word je meer bewust van de signalen van je lichaam.  Wandelen is ontspannend voor zowel lichaam en geest.  Wandeltherapie zorgt voor herstel bij burn-out en depressie, rouwverwerking, stress en spanning, levens-of loopbaanvragen, innerlijke conflicten en wanneer je lastige keuzes moet maken.  Ook bij relatietherapie kan de natuur inspirerend werken.

Kortom, zoals de wind de wolken wegdrijft en plaatsmaakt voor de zon, zo zorgt wandeltherapie ervoor dat je problemen plaatsmaken voor nieuwe inzichten en meer energie!

Ik heb interesse

Heb je bij dit proces begeleiding nodig dan sta ik graag voor je klaar om samen dit nieuwe pad te bewandelen.

Contacteer mij